Als u de informatie omtrent elektrotechnische installaties enigszins volgt, dan zult u zien dat er de laatste tijd veel aandacht wordt besteed aan overspanningsbeveiliging en bliksembeveiliging. En dat is niet voor niets.

De hedendaagse projecten zitten vol met elektronica en zoals u zult weten is elektronica nu eenmaal gevoelig voor overspanning. Doorgaans zal er in eerste instantie niets opgemerkt worden in het geval van overspanning. Een eerste sporadische uitval zal veelal worden weggeschreven als een fout in het product en zal de leverancier meestal kostenloos vervangen. Echter in de loop van de tijd zal er in een steeds sneller tempo uitval gaan optreden.

Ook is het zo dat in een omgeving waarin nog volop gebouwd wordt, de installatie het zwaar te verduren heeft. Spanningsuitval is vaak schering en inslag, hetzij door een gegenereerde kortsluiting door bv. graafwerkzaamheden of door een andere oorzaak.

Ook het feit dat de installatie nog niet op een vaste aansluiting aangesloten wordt, kan voor de toegepaste elektronica een onevenredig hoge belasting vormen.

Al met al dient er dus ruimte in het budget gecreëerd te worden voor een adequate beveiliging van de installatie en de hierin toegepaste componenten.

Een aardige beknopte uitleg over bliksem is te vinden op www.bliksem.nl

Welkom op de site van Multilicht.

Voorheen bekend als Multicare of ESAL.



klik hier om naar onze vernieuwde site www.multilicht.eu te gaan.

multilicht multicare esal