Kijkje in de keuken van een inbreker

Eerder dit jaar nam een van de Utrechtse agenten een verhoor af bij een van woninginbraak verdachte man. De man gaf bijzonder veel informatie prijs over de manier waarop hij te werk gaat. Doe er je voordeel mee!

Woning uitzoeken
“Ik kies een of meerder woningen zorgvuldig uit. Daar begin ik ’s middags al mee. Ik kijk of er iemand thuis is. Wanneer dit niet zo is, dan haal ik een trucje uit om te kunnen zien of er ’s avonds of ’s nachts iemand is thuisgekomen. Ik zet bijvoorbeeld een pot voor de deur, doe iets tussen de voordeur, steek een krant half in de brievenbus of bel op naar het adres.”

Preventietip: Zorg er voor dat je huis er altijd bewoond uitziet, ook als je maar een nachtje of weekendje weggaat en schakel de telefoon door.

Is er iemand thuis?
“Ook kijk ik altijd of het licht nog aan is. Als dit zo is, dan hoeft dit niet te betekenen dat er iemand thuis is. Het kan ook een tijdschakelaar zijn. Wanneer het licht weer uit gaat, kijk ik naar de gordijnen. Als de gordijnen openblijven, ga ik er vanuit dat er niemand thuis is.”

Preventietip: Alleen een tijdschakelaar is niet voldoende. Wanneer je langer van huis gaat, vraag dan de buren of andere bekenden af en toe de gordijnen open en dicht te doen. Of laat een deel van de gordijnen gesloten.

Verdachte situatie
“Wanneer ik veel spullen buit heb gemaakt, neem ik die nooit direct mee. Ik verstop ze in de omgeving. Bijvoorbeeld, in de afvalcontainers en bosjes enzo. Later haal ik de buit op met een auto.”
Een breekvoorwerp verstop ik ook vaak in de omgeving van de woninginbraak. Na de inbraak leg ik het daar weer terug. Ik ben altijd in donkere kleuren gekleed en loop zoveel mogelijk in het donker. Ik vermijd goed verlichte plekken.

Zorg voor goede verlichting rondom het huis en neem bij verdachte situaties altijd contact op met de politie via 112.

(Bron: http://www.stopdecriminaliteit.nl)

Welkom op de site van Multilicht.

Voorheen bekend als Multicare of ESAL.



klik hier om naar onze vernieuwde site www.multilicht.eu te gaan.

multilicht multicare esal